Bijzonder nieuwbouwproject in Gouda

De Jachtvijver wordt gebouwd in de nieuwe woonwijk Westergouwe, ten westen van Gouda. In Westergouwe worden circa 4.000 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Westergouwe wordt uiteindelijk een complete wijk met woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 hectare en alle voorzieningen die u in een woonwijk verwacht. In 2015 is gestart met de realisatie van de woningbouw in Westergouwe waarbij de eerste woningen in 2016 zijn opgeleverd. Westergouwe wordt een wijk voor iedereen. Van starters en gezinnen tot singles en senioren. In de wijk komen uiteindelijk alle soorten nieuwbouwwoningen: eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en vrijstaande woningen.

Waar komt de naam vandaan?

De 12 woningen van de Jachtvijver worden gerealiseerd op eiland 1 en liggen in een halve maan rond de historische vijver. Onder deze vijver ligt een archeologische vindplaats waar laat-mesolithische/vroeg-neolithische sporen zijn gevonden. In de Steentijd was hier een zogenaamd jagers- en verzamelaarskamp gevestigd waar mensen lange tijd hebben gewoond. Deze 7000 jaar oude archeologische resten zijn bijzonder goed bewaard gebleven, en de vindplaats is door zijn ligging uniek in west-Nederland. Er is besloten om deze vindplaats niet op te graven, maar de archeologische resten in situ te behouden. Er zijn speciale afdekmatten aangebracht die moeten voorkomen dat de kwetsbare vindplaats naderhand gaat vervormen door stromend water of beschadigd raakt bij werkzaamheden. Wilt u meer lezen over deze bijzondere vindplaats? Bekijk dan hier het artikel van Monumentenzorg & Archeologie gemeente Gouda.

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over de woningen aan de Jachtvijver? Klik dan op onderstaande button en laat uw gegevens achter. U ontvangt dan onze informatiebrochure en wordt via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

Direct aanmelden

 

Gouds Genieten

Aan de Jachtvijver zit u dichtbij de bruisende binnenstad van Gouda met alle fijne hotspots! Of het nu gaat om lekker eten & drinken, shoppen of een dagje cultureel doen… U vindt het straks allemaal op fiets- en loopafstand van de Jachtvijver. Hieronder een paar mooie plaatjes gemaakt door Gouds Genieten. Bezoek deze fijne site voor meer leuke plekjes in Gouda en omgeving. Naast de 12 twee-onder-één-kapwoningen van Aan de Jachtvijver ligt het nieuwbouwproject Aan de Nieuwe Stadskade. 66 unieke stadswoningen die gebouwd worden op de reeds aanwezige kademuur.